Smart Business

Turcsán Tamás és a SmartUP szakértőinek gondolatai közösségi médiáról, kommunikációról, induló vállalkozásokról, üzletről, lehetőségekről. Ha PR kommunikációs tanácsadót keres, Facebook kampányt indítana, szakmai blogot szeretne, befektetőt keres, vagy új vállalkozást indítana keressen bátran. Online és hagyományos médiakampányok, brand PR, szakértői blog. Turcsán Tamás - SmartUP Communications elektronikus levél: turcsantamas@gmail.com mobiltelefon: 06- 30 4172449

Partnerünk






Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Linkblog

Coworking - startup nevelde vagy közösségi iroda

2011.12.10. 19:37 Shy (just shy!)

Érdekes kerekasztal beszélgetés zajlott a MyCorporationben, a Budapest Networking Group business meet-up  szervezésében. A résztvevők a budapesti coworking irodák képviselői közül kerültek ki. Az izgalmasnak ígérkező témára persze főképp azok voltak kíváncsiak, akik valamilyen szinten érdekeltek a startupok világában.

Loffice, az i-Office, a STARTup office, és a MyCorporation mellett a meghívottak listáján szerepelt a Colabs és a Pálmaház is, de ők sajnos nem jöttek el. A Colabs már csak azért is hiányzott a résztvevők közül, mert a témák minduntalan - Bánki Tamás moderálása ellenére - a startupok világába vezettek. A Klementz Kata és Panni által Magyarországra importált szolgáltatásforma mára egyértelműen azoknak jelent megoldást, akik nem tudnak otthon dolgozni, viszont saját irodára még nem futja. A startupok többségének viszont kiderült, hogy ez a lehetőség sok esetben az első saját iroda előtti időszakban jelenthet megoldást, de ha a vállalkozás bejön általában a cég saját irodát keres magának.

A coworking egyébként igen vonzó azoknak, akik szeretik a nyitott tereket, szabad gondolkodókat. Sok esetben hasznos együttműködések is születnek az ilyen közös használatú irodákban. Ezt az iroda tulajdonosainak koncepciói erősíthetik is, hiszen pont a Colabs és a MyCorporations nem titkolt célja, hogy kineveljen, inkubáljon, mentoráljon olyan kezdővállalkozásokat, amelyek a jövő sikertörténeteit dédelgetik.



Az biztos, hogy az inspiráló környezet, az új kapcsolatok könnyen vezetnek újabb együttműködésekhez, ezért a coworking gyakran művészeti vagy innovációs központokként is működnek.

A kerekasztal beszélgetést a megszokott nerwork követte, amely szintén hasznos ismeretségekkel gazdagította a jelenlevők kapcsolati hálóját.

Az Insider teljeskörű összefoglalója itt található!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://smartbusiness.blog.hu/api/trackback/id/tr923454033

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása