Egy hónapja még bútorraktárnak használták azt a Falk Miksa utcai üzlethelyiséget, amelyből a szorgos megvalósítók mára Budapest legmenőbb boros helyét faragták. Ott voltunk a nyitó partyn, s csak ámultunk a csodálatos átváltozáson.
Hozzá kell tenni jártam ott több, mint egy hónapja és a hely egy fikarcnyit sem különbözött akkor a környéken divatos használt bútor és antikvitás boltoktól. A tulajdonosok azonban már akkor láttak benne azt a Vinopolis-t, amely akkor még csak papíron létezett.
A tervek egy része mára válóra vált és már csak bizonyos engedélyekre vár Budapest legújabb boros helye, hogy étteremként is belépjen a főváros kulináris kavalkádjába. A tervek között szerepel egy borakadémiai oktatás elindítása, egy komoly borbemutató hely kialakítása. Az ötletet természetesen a londoni Vinopolis adta, de mivel a hely egyik szakmai vezetője Barsi Szabó Gergő elég sokat dolgozott a ködös Albionban található intézményben, úgy tűnik most Budapestre is sikerül elhozni annak az eszenciáját, hogy miként lehet egy helyen szórakozni, borkultúrát terjeszteni, bort bemutatni, kereskedni és jó üzletet csinálni.
A nyitó partyn igazán kitettek magukért a helyiek, a legjobb palackokból töltögették azokat a nedűket a szomjas vendégek poharaiba, amelyre a világ legjobb borászai büszkék. A bőség zavara mellett kifejezetten jó társaság is összegyűlt, s bizony azt gondolom a végén úgy kellett kidobni a kitartó vendégeket, olyan nagyszerűek voltak a házigazdák.
Ugye nem várja senki, hogy a Chardonnay-k, Pinot Noir-ok és Malbec-ek világából tartsak előadást, mert erre amúgy sem lennék képes, de kijelenthetem, hogy a Smart Business definíciójának teljesen megfelelő gondolatiságú és minőségű helyen mindenki megtalálhatja már most is a neki tetsző bort.
A hely tulajdonképpen kisebb rendezvényhelyszínnek is kiváló, kb. 3-400 emberig egészséges tumultus alakítható ki a kétszintes helyiségben. A héten éppen a Kreatív PR konferenciájára megyek megint a Falk Miksa utca 3. alatt fellelhető intézménybe, ahol remélem még sokszor lesz szerencsém újabb ízekkel és egy egészen új mentalitással megismerkedni.