Smart Business

Turcsán Tamás és a SmartUP szakértőinek gondolatai közösségi médiáról, kommunikációról, induló vállalkozásokról, üzletről, lehetőségekről. Ha PR kommunikációs tanácsadót keres, Facebook kampányt indítana, szakmai blogot szeretne, befektetőt keres, vagy új vállalkozást indítana keressen bátran. Online és hagyományos médiakampányok, brand PR, szakértői blog. Turcsán Tamás - SmartUP Communications elektronikus levél: turcsantamas@gmail.com mobiltelefon: 06- 30 4172449

Partnerünk






Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Linkblog

Vinopolis: lehet jó pohár borral több?

2011.11.13. 23:32 Shy (just shy!)

Egy hónapja még bútorraktárnak használták azt a Falk Miksa utcai üzlethelyiséget, amelyből a szorgos megvalósítók mára Budapest legmenőbb boros helyét faragták. Ott voltunk a nyitó partyn, s csak ámultunk a csodálatos átváltozáson.

Hozzá kell tenni jártam ott több, mint egy hónapja és a hely egy fikarcnyit sem különbözött akkor a környéken divatos használt bútor és antikvitás boltoktól. A tulajdonosok azonban már akkor láttak benne azt a Vinopolis-t, amely akkor még csak papíron létezett.



A tervek egy része mára válóra vált és már csak bizonyos engedélyekre vár Budapest legújabb boros helye, hogy étteremként is belépjen a főváros kulináris kavalkádjába. A tervek között szerepel egy borakadémiai oktatás elindítása, egy komoly borbemutató hely kialakítása. Az ötletet természetesen a londoni Vinopolis adta, de mivel a hely egyik szakmai  vezetője Barsi Szabó Gergő elég sokat dolgozott a ködös Albionban található intézményben, úgy tűnik most Budapestre is sikerül elhozni annak az eszenciáját, hogy miként lehet egy helyen szórakozni, borkultúrát terjeszteni, bort bemutatni, kereskedni és jó üzletet csinálni.

A nyitó partyn igazán kitettek magukért a helyiek, a legjobb palackokból töltögették azokat a nedűket a szomjas vendégek poharaiba, amelyre a világ legjobb borászai büszkék. A bőség zavara mellett kifejezetten jó társaság is összegyűlt, s bizony azt gondolom a végén úgy kellett kidobni a kitartó vendégeket, olyan nagyszerűek voltak a házigazdák.



Ugye nem várja senki, hogy a Chardonnay-k, Pinot Noir-ok és Malbec-ek világából tartsak előadást, mert erre amúgy sem lennék képes, de kijelenthetem, hogy a Smart Business definíciójának teljesen megfelelő gondolatiságú és minőségű helyen mindenki megtalálhatja már most is a neki tetsző bort.

A hely tulajdonképpen kisebb rendezvényhelyszínnek is kiváló, kb. 3-400 emberig egészséges tumultus alakítható ki a kétszintes helyiségben. A héten éppen a Kreatív PR konferenciájára megyek megint a Falk Miksa utca 3. alatt fellelhető intézménybe, ahol remélem még sokszor lesz szerencsém újabb ízekkel és egy egészen új mentalitással megismerkedni.

A bejegyzés trackback címe:

https://smartbusiness.blog.hu/api/trackback/id/tr513375585

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása