Smart Business

Turcsán Tamás és a SmartUP szakértőinek gondolatai közösségi médiáról, kommunikációról, induló vállalkozásokról, üzletről, lehetőségekről. Ha PR kommunikációs tanácsadót keres, Facebook kampányt indítana, szakmai blogot szeretne, befektetőt keres, vagy új vállalkozást indítana keressen bátran. Online és hagyományos médiakampányok, brand PR, szakértői blog. Turcsán Tamás - SmartUP Communications elektronikus levél: turcsantamas@gmail.com mobiltelefon: 06- 30 4172449

Partnerünk






Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Linkblog

Kitört a pesti startupláz

2011.09.23. 08:57 Shy (just shy!)

Napok óta lázadozik a családom, mert beindult a startup szezon. A hét elején a My Corporation telt meg érdeklődőkkel a Valley Connect hivatalos indulása kapcsán, csütörtökön a Colabs 2.0 jelentette be saját seed és angyal programját, s ma pénteken még előttünk van egy HiTech Pub a Kutatók Éjszakáján.

Az eddig hiányzó láncszem, a korai fázisú befektetés finanszírozási modell – azonnal legalább 3 különböző módon - egyre közelebb kerül a megvalósuláshoz. Persze mindenki máshogy képzeli a működést, de ez nem baj, „virágozzék minden virág”, a startupperek örülhetnek a megnyíló lehetőségeknek.

A nyolc Jeremie alapkezelőknek és a kockázati tőkéseknek remélhetőleg így lényegesen jobban szűrt startup világban kell majd rátalálni a legjobbakra, a nekik tetszőkre. A várakozások hatalmasak mindkét oldalon. A startupperek reményei szerint több pénz jelenik meg a rendszerben, az elemzők pedig átláthatóbb, felkészültebb startupokra számítanak az új „intézmények” belépésével.

Közben persze újabb versenyek is igyekeznek a hazai startupokat érdekes lehetőségekkel kecsegtetni, meglepő módon immár nem csak nyugatról. Keletről érkezik hamarosan – Bukaresti székhellyel – a How to Web, illetve új európai rendezvény franchise-t hoz Magyarországra a Prezi STARTup Live-al.

Akárhogy is nézzük, pezseg a starup világ, mindenki előre menekül, hiszen válságban fejleszteni a legjobb üzlet.



Mi sem maradhattunk persze a nagy pezsgésből, szépen haladnak a mobilos alkalmazásfejlesztői versenyünk, a Mobil Weekend szervezési feladatai. November 25-27-én a Millenáris Fogadó ad helyet a rendezvényünknek, ahol egy mini expo és számos izgalmas workshop is várja majd az érdeklődőket. Elindult a weboldalunk, a napokban az ötletverseny és a versenyzői regisztráció is kikerül rá. A verseny újdonsága, hogy a 11 legjobb ötlet három nap alatt a jelentkezőkből véletlenszerűen összeállított csapatok segítségével valóra is válhat. A győztesek komoly pénzdíjjal, a vesztesek pedig rengeteg tapasztalattal és a saját alkalmazásukkal gazdagodnak a verseny végére.
A verseny platformfüggetlen.

A versenyre nem csak az egyetemisták jelentkezhetnek, ötletgazdának, programozónak, grafikusnak, vagy marketingesnek bárki jelentkezhet a versenyre. A nagy visszaszámlálás hamarosan megkezdődik, s november végén kiderül majd, kik készítik Magyarország legjobb mobilos alkalmazását. 11 ötletgazda, 22 programozó, 11 designer, és 11 marketinges dolgozik majd 3 napig a trófeákért.  

Újdonság a hazai startup világban, hogy a Mobil Weekend felkerült a nemzetközi startup térképre is, miközben a rendezvény még igencsak alakulóban van!

A bejegyzés trackback címe:

https://smartbusiness.blog.hu/api/trackback/id/tr43247682

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása