Smart Business

Turcsán Tamás és a SmartUP szakértőinek gondolatai közösségi médiáról, kommunikációról, induló vállalkozásokról, üzletről, lehetőségekről. Ha PR kommunikációs tanácsadót keres, Facebook kampányt indítana, szakmai blogot szeretne, befektetőt keres, vagy új vállalkozást indítana keressen bátran. Online és hagyományos médiakampányok, brand PR, szakértői blog. Turcsán Tamás - SmartUP Communications elektronikus levél: turcsantamas@gmail.com mobiltelefon: 06- 30 4172449

Partnerünk






Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Linkblog

Sztahanovisták a Kickstarteren

2012.04.24. 20:33 Shy (just shy!)

Valami megváltozott Amerikában. Az emberek elhitték, hogy vége a válságnak és innovációra költik a zsebpénzüket. Tavaly nagy hír volt, hogy majdnem 1 millió dollárt sikerült összegyűjteni a TikTok+LunaTik Multi-Touch Watch Kits projektjének. Hihetetlennek tűnt, hogy egy közösségi finanszírozási oldal képes ekkora sikert elérni. Az évet a Kickstarter 26 000 projekttel fejezte be, s ebből 12 000 sikeresen megvalósult, úgy hogy összesen mintegy 100 millió dollárt dobtak össze a felhasználók. Hihetetlennek tűnő számok ezek.

Idén márciusban aztán a Kickstarter támogatok megtáltosodtak. Két projekt, egymás után ért el rekord értékű támogatást, a Wasteland 2, egy 1988-as játék folytatásaként 2,9 milliót és a Double Fine Adventure 3,3 milliót hozott a kitalálóinak. A meglepetésből még fel sem ocsúdtunk, amikor pár napja elindult az új őrület, a Pebble.

 

Az E-Paper Watch for iPhone and Android teljesen megőrjítette a közösséget. Április 12-én a multifunkciós óra a projekt 28.-ik órában elérte az 1 milliót, és ma már 6,3 milliónál tart a támogatás összege. Döbbenetes, de még 24 napig folytatódik a gyűjtés annak ellenére, hogy a projekt megálmodói összesen 100.000 dollárra szerettek volna szert tenni. Most, így 6300 százaléknál persze a teljes amerikai sajtó erről a projektről áradozik, ami persze tovább duzzasztja a támogatások áradatát. Nem tudom megtippelni, hogy hol áll meg a számláló, egy azonban biztos, a közösségi vásárlás bebizonyította, hogy alkalmas a legújabb technológiák támogatására is Amerikában.

cycling4.jpg

Remélhetőleg hamarosan Európában, sőt akár az indulj.be oldalán is rádöbbenünk, hogy közösen sokkal egyszerűbb valóra váltani a legújabb, legérdekesebb és leghasznosabb történeteket. Addig pedig irigykedve nézegethetjük a Kickstarter rekordereit és igyekszünk megtanulni a közösségi finanszírozás minden titkát.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://smartbusiness.blog.hu/api/trackback/id/tr534471482

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása