Smart Business

Turcsán Tamás és a SmartUP szakértőinek gondolatai közösségi médiáról, kommunikációról, induló vállalkozásokról, üzletről, lehetőségekről. Ha PR kommunikációs tanácsadót keres, Facebook kampányt indítana, szakmai blogot szeretne, befektetőt keres, vagy új vállalkozást indítana keressen bátran. Online és hagyományos médiakampányok, brand PR, szakértői blog. Turcsán Tamás - SmartUP Communications elektronikus levél: turcsantamas@gmail.com mobiltelefon: 06- 30 4172449

Partnerünk






Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Linkblog

Miért foglalok orvost a neten?

2011.03.19. 12:08 Shy (just shy!)

A közel két hónappal ezelőtt indult új internetes szolgáltatás, -  a FoglaljOrvost.hu - a várakozásoknak megfelelően sikerrel startolt a páciensek körében.  A siker titka az egyszerű használat mellett, hogy a Foglaljorvost.hu orvos kínálata napról-napra bővül, már 19 szakterületen kínálnak szakorvosokat.

- Nem csodálkozom, hogy sikeres a szolgáltatás, hiszen mindenki szeretne azonnal bejutni a fogászatra, szemészetre, eddig telefonálgatni kellett, keresgélni a szakembert, most ez megoldódott. Ki a fene szeret értelmetlenül időt pazarolni, én nem.  


Az első szakorvos foglaló rendszer tapasztalatait összegezve, már a kezdeti hónapok forgalma is azt mutatja, hogy az emberek a várakozás és telefonálgatás helyett ma már szívesen választják az online időpont foglaló rendszert. Az első eredmények szerint a nők aktívabbak a Foglaljorvost.hu oldalain.



A legkeresettebb szakterület tekintetében is ezt támasztják alá a számok, mivel a nőgyógyászati időpontfoglalás vezeti a listát. Ez valószínűleg azzal magyarázható, hogy ez az a tipikusan kényes terület, amit az ember nem szívesen egyeztet telefonon a kollégái előtt.

Csak egy megjegyzés, a férfiak ritkábban veszik rá magukat, hogy elmenjenek a különbözős vizsgálatokra, s a nők valószínűleg ezért aktívabbak a foglaljorvost.hu-n is.

Emellett más érdekes adatokkal is szolgált az elmúlt időszak, nem túl meglepő módon a legtöbben például a hétvégi időszakot használják időpontfoglalásra, de a legkeresettebbek a 24 órán belüli időpontfoglalások. Egyértelmű, hogy aki azonnali megoldást keres egészségügyi problémáira, általában az interneten igyekszik találni megfelelő szakorvost is.

Ezek is alátámasztják a szolgáltatás üzemeltetőinek véleményét, miszerint a rendszer sikere abban rejlik, hogy ez a leggyorsabb és legegyszerűbb módja az azonnali időpontfoglalásnak. Az is látható, hogy a telefonos rendszereknél egyértelműen jobb, hiszen nem kell a kezelő jelentkezésére vagy a rendelési idő kezdetére várni, akár éjszaka is lehet időpontot foglalni a kiválasztott kezelésre. A mobilitása és rugalmassága az, amiért ilyen gyorsan, ennyire népszerű lett a szolgáltatás.

A FoglaljOrvost.hu egyértelmű előnyei közül a felhasználók legtöbbször az egyszerű használatot emelik ki, hiszen gyakorlatilag néhány kattintással megtalálhatjuk a megfelelő szakorvost az oldalon, s ezzel egyidejűleg be is jelentkezhetünk hozzá.

- Praktikusan a rohanó életmód mellett jól jönnek a néhány kattintással elérhető szolgáltatások.


Természetesen a Foglaljorvost.hu csapata szeretne minél szélesebb körben, kiváló minőségű szolgáltatást biztosítani felhasználóinak, így a szakorvosok és a rendelőintézetek körét folyamatosan bővítik.

Már jelenleg is 10 nagy budapesti magán rendelőintézetben, például a Rózsakert Medical Centerbe, a Mammut Egészségközpontba, a Körúti Orvosi Centrumba vagy akár a FirstMed Centers-be is lehetőség van webes időpontfoglalásra, de számtalan egyéni magánrendelés is a felhasználók rendelkezésére áll. Különleges szakterületeket is lefed már a Foglaljorvost.hu, ilyen például a gyermek neurológus, gyermek endokrinológus, a szexuálterapeuta, a hidegterápia, vagy a botox kezelések is bekerültek a kínálatba. Az orvosi szakterületek köre pszichológus-rendeléssel is kibővült, de a csapat tovább dolgozik a szolgáltatás tökéletesítésén és további bővítésén.

A bejegyzés trackback címe:

https://smartbusiness.blog.hu/api/trackback/id/tr602752501

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása