Smart Business

Turcsán Tamás és a SmartUP szakértőinek gondolatai közösségi médiáról, kommunikációról, induló vállalkozásokról, üzletről, lehetőségekről. Ha PR kommunikációs tanácsadót keres, Facebook kampányt indítana, szakmai blogot szeretne, befektetőt keres, vagy új vállalkozást indítana keressen bátran. Online és hagyományos médiakampányok, brand PR, szakértői blog. Turcsán Tamás - SmartUP Communications elektronikus levél: turcsantamas@gmail.com mobiltelefon: 06- 30 4172449

Partnerünk






Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Linkblog

Miért is fontos a nemzetközi tanúsítás?

2011.06.16. 12:01 Shy (just shy!)

A hír lényege, az Első Magyar Tanúsító Zrt. nyerte az Országos Villamostávvezeték Zrt. (OVIT) integrált irányítási rendszereinek auditálását.

Az MVM OVIT Zrt., Magyarország energetikai iparának legkiterjedtebb tevékenységi körrel rendelkező, fejlesztő, kivitelező és karbantartó vállalata az EMT Első Magyar Tanúsító Zrt-t választotta új tanúsítójának. A kiválasztás legfontosabb szempontjai a tanúsítvány nemzetközi elismertsége, valamint a nukleáris követelményrendszert is lefedő kompetenciák voltak.



A mai tájékoztatón kiderült, hogy a szervezet elképesztően széleskörű hazai és nemzetközi tevékenységet fejt ki. Az EMT Zrt. a világ egyik vezető nemzetközi tanúsító testülete, az NQA (National Quality Assurance) kizárólagos képviselője Magyarországon. Az NQA rendszerét a brit United Kingdom Accreditation Service (UKAS), és az amerikai ANSI-ASQ National Accreditation Board (ANAB) is akkreditálta, az OVIT Zrt. irányítási rendszereinek tanúsítása így a lehető legszélesebb körű lesz.

NQA Hungary keretein belül több mint 50, szakmailag kiválóan felkészült, minősített auditor dolgozik, ami elengedhetetlen az ügyfeleink számára biztosított magas színvonalú, egyedi és komplex szolgáltatásokhoz.

Az OVIT korábbi auditora német akkreditációval rendelkezett, amely elsősorban Európában ismert, az NQA Hungary angolszász nemzetközi akkreditációja viszont világszerte elfogadott. „Ez azért hasznos számunkra, mert Társaságunk arra készül, hogy tevékenységét a közel-keleti piacokra is kiterjessze. Az EMT mellett szólt továbbá, hogy auditorai között a Paksi Atomerőmű és az OVIT volt szakemberei is megtalálhatók, akik ismerik a számunkra kiemelten fontos nukleáris követelményrendszert”– mondta Nagypál Béla, az OVIT Zrt. Integrált Rendszerének vezetője.

Az új tanúsító szervezet kiválasztása időben egybe esett azzal, hogy a kormányzat döntése értelmében Kiskunfélegyházán az OVIT újraindította a volt Transelektro Ganz-Röck Kazán- és Erőművi Berendezések Rt. gyárát.

A tanúsító cégnek ezért ott a minősített státus elérését is segítenie kell, és az EMT kompetenciái a gépgyártás területére is kiterjednek. Nem utolsósorban többségi állami tulajdonban levő cégként a társasággal szemben fontos elvárás a költséghatékony működés. A versenyképes árajánlat ezért szintén szerepet játszott abban, hogy az EMT-t bízták meg minőségirányítási rendszereink tanúsításával.

Az irányítási rendszerek bevezetésére és működtetésére tehát egyértelműen érdemes vállalkozni. Háromévente sorra kerülő auditálásuk és éves felülvizsgálatuk az összes folyamatra kiterjed, ezért akár egy hétre komoly erőforrásokat köthet le a vállalat több telephelyén is.

A bejegyzés trackback címe:

https://smartbusiness.blog.hu/api/trackback/id/tr632988955

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása