Smart Business

Turcsán Tamás és a SmartUP szakértőinek gondolatai közösségi médiáról, kommunikációról, induló vállalkozásokról, üzletről, lehetőségekről. Ha PR kommunikációs tanácsadót keres, Facebook kampányt indítana, szakmai blogot szeretne, befektetőt keres, vagy új vállalkozást indítana keressen bátran. Online és hagyományos médiakampányok, brand PR, szakértői blog. Turcsán Tamás - SmartUP Communications elektronikus levél: turcsantamas@gmail.com mobiltelefon: 06- 30 4172449

Partnerünk


Friss topikok

Külső feed

  • Hibás feed URL.

Linkblog

Hackathon-in-a-Box : az ötletgyár

2013.03.16. 15:52 Shy (just shy!)

logohackcolor.pngA március 22-én induló új egyetemi startup versenysorozat lehetőséget teremt arra, hogy a résztvevők találkozzanak veterán startupperekkel, mentorokkal, együtt dolgozzanak ötleteiken, belekóstoljanak a startup világ mindennapjaiba.

A Corvinus Egyetemmel partnerségben indul az az egész éves ötletverseny sorozat, amely az egyetemistákat kívánja bevonni a startup világba.

Hackathon = Hack + Marathon: A hackathon egy speciális üzleti ötletverseny a legtöbb helyszínen 2 napos időbeosztással működő minimum 50-60 indulót, versenyzőt megmozgató esemény. http://hackathon.hu/

A szervezők mottója, hogy a tehetségeket legegyszerűbb ott keresni, ahol tanulnak, a versenysorozatot 4 vidéki és 2 budapesti egyetemen rendezik meg. Az egyes rendezvényeket az üzleti életből érkező támogatók és szponzorok segítségével bonyolítják. Jelentkezni a Hackathon.hu oldalon lehet.

A Hackathon-in-a-Box rendezvénysorozat új ötleteket hoz felszínre, megmutatja a résztvevők – korábban esetleg rejtett – igazi erősségeit, közösséget épít, és demonstrálja az egyetem és a hallgatók kreativitását.

A legjobbak nem csak tapasztalatokkal gazdagodnak, a kiemelkedő projektek a Founders Hive Hungary segítségével eljuthatnak a londoni Founders Hive startup eseményére (a Google campusra). A hat forduló legjobbja akár Amerikába is bemutatkozhat a Kairos Society jóvoltából, illetve a márciusi győztes legnagyobb hazai konferencián a Startup Underground döntőjében prezentálhat!

A rendezvény nemzetközi startup versenyek sokszor kipróbált, világszerte működő modelljének hazai adaptációjaként számos újdonsággal lepi meg a résztvevőket. Turcsán Tamás és csapata az általa alapított, Mobil Weekend szervezésekor szerzett tapasztalatok felhasználásával dolgozik, módszereik között a legmodernebb metodológia, a Lean gondolkodás is helyet kap a versenyeken. A Hackathon ennek ellenére nem hagyományos startup verseny, az egyetemisták mellett bárki nevezhet, a jelentkezőknek nem kell tudniuk programozni, alkalmazást fejleszteni elég, ha az ötletük kiváló.
Ezért a verseny témái nem korlátozódnak a hagyományos startupokra, versenyezni lehet találmányokkal, termék- és szolgáltatásötletekkel, mobil applikációkkal.

A Hackathon sorozat március 22-23-án a Corvinus egyetemistáival indul Budapest egyik legújabb közösségi irodájában a TheHub.hu-ban. A verseny áprilisban a BME diákjait szólítja meg. 2013 tavaszán még Miskolcon és Szegeden versenyezhetnek az ötletgazdák, illetve ősszel pedig Debrecen és Győr ad helyet az izgalmas rendezvénynek. Júniusban a szervezők és a Nemzeti Innovációs Hivatal közös nagy versenyére egy tucatnyi magyar egyetem diákjait és a hazai startup világ legjobbjait várják.

A szervezők a hazai startup ökoszisztéma egyedi lehetőségeit ismerve és figyelembe véve mentorálják a versenyzőket. Felkészítik őket arra, hogy ötleteiket csapatban kidolgozva, belekóstoljanak a startup világ hangulatába, megértsék az üzleti gondolkodás alapjait, és a közös munka során, a tapasztalt mentorok segítségével akár üzletileg is értékes ötleteket hozzanak létre, majd azokat a verseny végén szakemberek előtt prezentálják.

Turcsán Tamás a hackathonok főszervezője szerint a programsorozat a hazai startup világ utánpótlását jelentheti, és a versenyeken résztvevők megszerzett tudásukat az egyetemen és a privát életükben is kamatoztathatják.

A Hackathon-in-a-Box egészen új szereplő a hazai egyetemi kultúrában, amely nemzetközi mintái és alapjai, valamint a résztvevő szakemberek miatt kapcsolatot épít az egyetemisták és a startup ökoszisztéma minden más szereplője között úgy hazai, mint nemzetközi szinten, ezzel is növelve az eseménynek otthont adó intézmények nemzetközi hírét és versenyképességét.

A Hackathon-in-a-Box szakmai partnere a Nemzeti Innovációs Hivatal. A verseny olyan támogatók, szponzorok segítségével valósul meg mint a Ustream.tv, amely korábban szintén startupként indult. A kockázati tőketársaságok közül a Corvinus Tőkealap, a Kairos Capital már a kezdeményezés mellé állt, illetve több Jeremie alap szintén segíti a rendezvényt. Az egyes eseményeket a helyi informatikai klaszterek, illetve helyi vállalkozók is támogatják. A fővárosi eseményeket a Budapest Boost, a vidékieket a helyi startup közösségek segítik. A partnerek között megtalálható a legnagyobb hazai startup blog, az Insiderblog, a Compleo kockázati tőketanácsadó illetve a Startup Underground konferencia is.

A szervezők távolabbi terveiben a határon túli magyar nyelvű egyetemisták és startupperek megszólítása is szerepel. A versenyekre a Hackathon.hu oldalon lehet.

Kapcsolat
Turcsán Tamás
főszervező
SmartUP Communications / Hackathon-in-a-box
mobil:+36 30 417 2449
mail : turcsantamas@gmail.com

A bejegyzés trackback címe:

https://smartbusiness.blog.hu/api/trackback/id/tr275115754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.