Smart Business

Turcsán Tamás és a SmartUP szakértőinek gondolatai közösségi médiáról, kommunikációról, induló vállalkozásokról, üzletről, lehetőségekről. Ha PR kommunikációs tanácsadót keres, Facebook kampányt indítana, szakmai blogot szeretne, befektetőt keres, vagy új vállalkozást indítana keressen bátran. Online és hagyományos médiakampányok, brand PR, szakértői blog. Turcsán Tamás - SmartUP Communications elektronikus levél: turcsantamas@gmail.com mobiltelefon: 06- 30 4172449

Partnerünk


Friss topikok

Külső feed

  • Hibás feed URL.

Linkblog

„Facebook” startupoknak, új webdíj a cégeknek

2011.05.11. 13:22 Shy (just shy!)

A hazai startupok sikerének esélyeit növelheti az a két vadonatúj weboldal, amely mostantól széleskörű bemutatkozási és kapcsolatépítési lehetőségeket kínál a hazai kezdővállalkozások számára.

A kezdő vállalkozásoknak legalább annyi figyelemre, médiajelenlétre lenne szükségük, mint a már befutott cégeknek. Természetesen a legtöbbször szűkös anyagi lehetőségekkel rendelkező garázscégek többségének nincs esélye széles körben bemutatkozni, és sok esetben ez okozza a kudarcukat is.  A hazai és nemzetközi startup versenyeken való sikeres szereplés persze néhányuknak meghozza az ismertséget, de többségükről szinte semmit sem tudunk. Noha ötlet és fejlesztés is akad szép számmal, a riasztó statisztika szerint tízből kilenc hazai kezdővállalkozás nem éri meg az első születésnapját. Ezen a helyzeten kíván változtatni a Startupper.hu és a Best of Web Hungary.Közösségi média az in
duláshoz
A Startupper.hu organikusan fejlődő szak
mai közösségként kívánja összekapcsolni a fejlesztőket, kreatívokat, technológiai és gazdasági szakértőket. A speciális közösségi hálózatban bárki könnyen találhat partnerre, munkatársakra, sikergyanús ötletekre, támogatandó kezdeményezésre. Az oldal lehetőséget kínál az egyéni és a céges bemutatkozásra egyaránt, így remélhetőleg hamarosan a startup „iparág” legnagyobb adatbázisává növi ki magát.  A Startupper újdonsága, hogy egy helyre gyűjti a magyar induló szolgáltatásokat – így egyfajta katalógusként - rendszerezi a kezdő vállalkozások oldalait. Az oldal látogatói ezen felül híreket, eseményeket, videókat oszthatnak meg egymással néhány kattintással. A szakmai munkát, csoportok, fórumok és nyitott üzenetküldési lehetőségek teszik teljessé.

A legjobbak egy helyen
A másik újonnan elindult szolgáltatás a „Best of Web Hungary – a minőségi tartalomért” - díj célja, hogy a magyar weben működő oldalak igazi megmérettetésen próbálhassák ki magukat. Az alapítók tervei alapján a Best of Web Hungary, olyan megbízható, szakmai szempontok és független szakértők által hitelesített elismerést jelent majd, amely ösztönzi a kreatív tartalmak előállítást.A Best of Web Hungary és a Startupper.hu célja, hogy segítse azokat az induló magyar vállalkozásokat, amelyek egyre gyakrabban aratnak sikert nemzetközi szinten is. Az oldalakat elindító SmartUP Communications célja, hogy olyan szakmai közösségeket építsen fel, amelyben a tapasztalt és sikeres vállalkozók közvetlenül elérhetők lesznek a kezdők számára is.

Mindkét oldalunk a közösségi média felé mutat – állítja Turcsán Tamás az első hazai startupokkal foglakozó ügynökség vezetője – elindításuktól azt reméljük, hogy így egyre több kezdővállalkozás kerül reflektorfénybe, talál partnereket, válik sikeressé. Az új szakmai közösségek felépítésével komolyan megnövelhetjük a hazai kezdővállalkozások esélyeit. Míg a Best of Web weboldalunk ismertségét növelheti, a Startupper.hu, inkább kapcsolatépítésre szolgál, itt – két kattintással – elérhetők már ma is a legismertebb fejlesztők, befektetők, ötletgazdák.

A bejegyzés trackback címe:

https://smartbusiness.blog.hu/api/trackback/id/tr802895582

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.