Smart Business

Turcsán Tamás és a SmartUP szakértőinek gondolatai közösségi médiáról, kommunikációról, induló vállalkozásokról, üzletről, lehetőségekről. Ha PR kommunikációs tanácsadót keres, Facebook kampányt indítana, szakmai blogot szeretne, befektetőt keres, vagy új vállalkozást indítana keressen bátran. Online és hagyományos médiakampányok, brand PR, szakértői blog. Turcsán Tamás - SmartUP Communications elektronikus levél: turcsantamas@gmail.com mobiltelefon: 06- 30 4172449

Partnerünk






Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Linkblog

Amerika egyik legnagyobb egyetemének fejleszt a magyar keresőspecialista

2011.02.11. 12:35 Shy (just shy!)

A WebLib fejlesztői egyre komolyabb külföldi sikereket érnek el – az angol nyelvű Healtmasht is kiszolgáló keresőmotor már a Vanderbilt Egyetem szolgálatában működik.

A WebLib számos nívós magyar ügyfél után a neves nashville-i (Tennessee állam) Vanderbilt Egyetemmel kezdte meg együttműködését az idei év elején. Az USA 17. legjobb felsőoktatási intézménye, azért választotta a WebLib PolyMeta elnevezésű általános célú metakeresőjét, mert egy olyan rendszerre volt szüksége, amely esetében a források nincsenek megkötve, vagyis a rendszer tetszőleges számú interneten keresztül elérhető kereső (adatbázis, forrás) egyidejű keresésére nyújt lehetőséget.

Az Egyesült Államok egyik vezető egyetemének számító Vanderbilt könyvtára minden lehetséges módon segíteni kívánja tagjait abban, hogy a kereséseik gyorsan és hatékonyan sikerre vezessenek. Ennek érdekében mindig a legmodernebb keresőtechnológiákat alkalmazzák.

Az új megállapodásnak köszönhetően a Polymeta kereső azon felül, hogy eléri az ún. "rejtett web"-et is, rendszerezi a találatokat és olyan "tartalomjegyzéket" jelenít meg, ami segítséget ad a felhasználónak a témához tartozó altémák, kapcsolódó fogalmak azonosításában, illetve az oda tartozó találatok megjelenítésében. Így a felhasználó azonnali áttekintést kaphat a keresés összes eredmény tartalmáról, nem csak az első oldalon látható találatokra vonatkozóan.

„Azért hoztuk létre ezt a keresőrendszert, mert úgy látjuk, hogy a nyilvános internet tartalom rohamos növekedése mellett, a közzétett információ egy igen jelentős része még mindig nem érhető el az általános Internet keresőkkel” – mondta Jóföldi Endre, a WebLib Kft. ügyvezetője. „Az általunk fejlesztett metakereső megoldás rövid határidőn belül bármilyen interneten elérhető adatbázisból dinamikusan állít elő tartalmat, jelenleg közel 1000 kereshető forrás (tudományos adatbázisok, általános keresők, video, kép, hírforrások stb.) áll rendelkezésre. Örömmel tölt el bennünket, hogy rendszerünk meggyőzte a nagynevű amerikai intézményt és reméljük, hogy a továbbiakban is megelégedéssel használják majd metakaresőnket, együttműködésünk pedig a jövőben is gyümölcsöző lesz” – tette hozzá Jóföldi Endre.

A bejegyzés trackback címe:

https://smartbusiness.blog.hu/api/trackback/id/tr142653651

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása