Smart Business

Turcsán Tamás és a SmartUP szakértőinek gondolatai közösségi médiáról, kommunikációról, induló vállalkozásokról, üzletről, lehetőségekről. Ha PR kommunikációs tanácsadót keres, Facebook kampányt indítana, szakmai blogot szeretne, befektetőt keres, vagy új vállalkozást indítana keressen bátran. Online és hagyományos médiakampányok, brand PR, szakértői blog. Turcsán Tamás - SmartUP Communications elektronikus levél: turcsantamas@gmail.com mobiltelefon: 06- 30 4172449

Partnerünk






Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Linkblog

Szervezetfejlesztés civileknek is

2012.10.08. 07:48 Shy (just shy!)

Válság idején egyáltalán nem mindegy, hogy milyen módszerekkel csökkentik költségeiket a vállalatok, intézmények és szervezetek. A szervezetfejlesztők szerint még számos kihasználatlan lehetőséget kínál a közösségek hatékonyabb működésében a munkahelyi kultúra átszervezése.

Egy munkacsoport, szervezet csak akkor működhet igazán hatékonyan, ha a benne tevékenykedő emberek valódi, szinergikus közösséget alkotnak. Az igazi közösségként való működés számos előnnyel jár: nem csak a munkahelyi hangulatra és teljesítményre van hatással, de sokszor továbbgyűrűzik a szervezeteken kívülre is, meghatározhatja a munkaidőn túl eltöltött időt. A cél tehát világos, a csoportokból közösségeket kell formálnunk, de a hatékony működtetéséig vezető út rögös. – vélik a Kapcsolj! konferencia szervezői.

Ezek a kérdések nem csak divatosak mostanában, hanem egyre fontosabbak társadalmilag is mert a vállalkozások, civil szervezetek sokszor a közösségi megoldások segítségével találhatnak válaszokat működési, finanszírozási problémáikra. Ezért is választotta a Szervezetfejlesztők Magyarországi Társasága idén 19. alkalommal megrendezésre kerülő éves konferenciájának témájául a közösségek és közösségfejlesztés témakörét.

kép.jpg

A téma aktualitását az adja, hogy az elmúlt időszakban a közösségformálás - számos célból és eszközzel - erőteljes törekvés lett, gondoljunk akár a web 2.0 felületekre, közösségi megoldások kínálta lehetőségekre vagy a közösségi kertekre. A sokszínű és szerteágazó program igyekszik ezt a komplexitást tükrözve a kapcsolódó kihívások széles körét érinteni. A teljesség igénye nélkül, lesz szó civil kezdeményezések sikerének titkáról, a tér szerepéről a közösségek életében, hálózatkutatásról, szervezeti kultúráról, női-férfi különbségekről/közösségekről egy szervezetben vagy éppen közösségi finanszírozásról.

A konferenciához szorosan kapcsolódó nyitott műhely idén a Kapcsolj! címet viseli, hiszen igyekszik kapcsolatot teremteni különböző ám a szervezetfejlesztéshez szorosan kötődő témák, emberek, csoportok valamint ügyek között. Összekapcsolják a már futó sikeres projektek adta tapasztalatokat az új kihívásokkal, amelynek során különböző háttérrel rendelkező szakemberek és csoportok gondolkoznak majd együtt a közösségibb Magyarországról, a terekben rejlő lehetőségekről, hálózatokról és tudásmegosztásról.

Olyan módszereket, megközelítéseket mutatnak be az előadók, amelyek segítik a hatékony közösség kialakulását. A látogatók megismerhetnek olyan eszközöket, melyek a közösségek tudásmegosztását segítik vagy éppen annak megfigyelésére adnak módot, hogy ezáltal az egyén tudása a közösség tudásává váljon.

Az október 12-13-án Budapesten megrendezésre kerülő rendezvényre szervezetfejlesztőket, HR szakembereket, civil közösségek képviselőit, KKV cégvezetőket várnak a szervezők.

Az SZMT (Szervezetfejlesztők Magyarországi Társasága) 1992-ben alakult meg hazai szervezetfejlesztők kezdeményezése nyomán. A Társaság önálló, non-profit szervezet, tevékenységét önkéntes alapon szervezi. Tagságának létszáma az induló 75 főről egyenletesen növekedve 2005-re elérte a 250 főt.

Olyan szakmai-emberi közösség vagyunk, amely a szakmai értékek és az elfogadott etikai elvek és szabályok alapján, az alábbi célok megvalósításán munkálkodik:

-    egészséges, felelősen működő, sikeres szervezetek, közösségek kialakításához, fejlesztéséhez járul hozzá tagjain keresztül,

-    a szervezetfejlesztés eszközrendszerének alkalmazásával terjeszti az emberileg, szervezetileg, társadalmilag fenntartható működés és fejlődés kultúráját és etikáját,

-    eszköz- és keretrendszert biztosít a tagok önkéntes kezdeményezéseihez, amelyek a társadalomban hozzáadott értéket teremtenek a szervezetfejlesztés eszközrendszerének használatával,

-    elősegíti a tagság és a szervezetfejlesztés iránt érdeklődők szakmai tudásának fejlesztését, a szakma minőségének javítását a tudás megosztása és fejlesztése által,

-    képviseli a szervezetfejlesztési szakma érdekeit, hozzájárul a szakma ismertségének, elismertségének, presztízsének erősítéséhez, a szolgáltatás iránti piaci igények fejlesztéséhez.

 

Konferencia adatai:

Cím: Kapcsolj!

Alcím: SZMT XIX. Konferenciája és II. Nyitott Műhelye

Időpont: 2012. október 12-13.

Helyszín: Budapest, Benczúr Hotel (H-1068 Budapest, Benczúr utca 35.)

Honlap: konferencia.szmt.hu

 

Kapcsolattartó:

Szabó Katalin (SZMT tag, Kapcsolj! konferencia szervezője)

E-mail: bszabokatalin@gmail.com

Telefon: 06-30- 3177 431

A bejegyzés trackback címe:

https://smartbusiness.blog.hu/api/trackback/id/tr804825992

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása