Smart Business

Turcsán Tamás és a SmartUP szakértőinek gondolatai közösségi médiáról, kommunikációról, induló vállalkozásokról, üzletről, lehetőségekről. Ha PR kommunikációs tanácsadót keres, Facebook kampányt indítana, szakmai blogot szeretne, befektetőt keres, vagy új vállalkozást indítana keressen bátran. Online és hagyományos médiakampányok, brand PR, szakértői blog. Turcsán Tamás - SmartUP Communications elektronikus levél: turcsantamas@gmail.com mobiltelefon: 06- 30 4172449

Partnerünk






Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Linkblog

Képeslap a mobilomról

2012.04.23. 15:39 Shy (just shy!)

A Mobil Weekend három napos miskolci rendezvényén 8 csapat bizonyította be ismét, hogy nagyszerű mobil alkalmazások születhetnek már egy hosszú hétvége alatt is. A győzelmet egy intelligens turisztikai szolgáltatást kínáló, virtuális képeslapküldő alkalmazás a FotoFind szerezte meg.

A FotoFind csapata nyerte a Miskolci Mobil Weekend félmilliós fődíját, úgy, hogy a nyolc induló csapat közül hetet díjaztak a hétvégén lezajlott 72 órás alkalmazásfejlesztői versenyen. A verseny győztese – az 500.000 forintos fődíj nyertese - egy turisztikai célpontok népszerűsítésére alkalmas program lett, amellyel könnyen, gyorsan küldhetünk virtuális képeslapot ismerőseinknek, néhány kattintással oszthatjuk meg élményeket közösségi oldalakon, blogokon. A FotoFind 3 platformra készült el a hétvégén.


 

A hazai mobil alkalmazások fejlesztését, a mobilos közösség inkubációját célzó Mobil Weekend rendezvénysorozat első alkalommal szólította meg a vidéki egyetemista közösséget: a miskolci rendezvény 38 versenyzője április 20-22. között valósíthatta meg a legjobbnak ítélt mobilos ötleteket.
A házigazda Miskolci Egyetem és az Észak Magyarországi Informatikai Klaszter újabb eseménnyel igazolta, hogy tehetséges fejlesztőket nem csak Budapesten lehet találni, versenyképes tudást, megfelelő szakmai képességeket nem csak a fővárosban szerezhetnek a legújabb technológiák iránt érdeklődő fiatalok.

Az így megszületett egyetemi rendezvény tervei mellé a Vodafone főtámogatóként tette le a voksát. A Mobil Weekenden megszokott támogatók mellett a már nemzetközi szinten is sikeres hazai startupok - a Prezi, a LogMeIn, a Ustream - előadói saját tapasztalataikat adták át első kézből a fiatal innovátoroknak. A fejlesztés mellett, a verseny pénteki napján szakmai workshop sorozaton ismerhették meg az érdeklődők a legújabb mobilos trendeket.

A Mobil Weekend első vidéki versenyére Miskolcról, Egerből, Debrecenből, Kazincbarcikáról és Budapestről érkezett versenyzők és ötletgazdák péntek reggel kezdték meg a Facebookon kiválasztott ötletek megvalósítását, és vasárnap délutánra minden csapat gyakorlatilag már több platformon is futó, kész alkalmazásokat mutatott be a szakmai zsűrinek.

A mintegy 1 millió forint összdíjazású verseny végén több kategóriában (legjobb design, grafika, ötlet) is értékes díjakat osztottak a szervezők. A verseny főtámogatója, a Vodafone a CampusDuck csapat munkáját ítélte a legjobbnak, akik a mobilkommunikációs cég kiemelt célcsoportja: a diákok számára fejlesztettek egy csoportos üzenetküldő rendszert. Az alkalmazás segítségével a diákszervezetek a korábbinál jóval egyszerűbben juttathatják el az aktuális információkat széles körű tagságuknak. A Vodafone különleges lehetőséggel díjazta a CampusDuck munkáját. „Mivel a fiatal fejlesztőknek a legnagyobb segítség a való üzleti életben való boldogulás támogatása, a jó referenciák, ezért az általunk kiválasztott csapat a „Vodafone Fiatal Fejlesztők Díjával”azt a lehetőséget kapja meg, hogy a Vodafone szűk alkalmazás fejlesztői körébe bekerül, ezáltal a jövőben rendszeresen alkalma nyílik a cég által kezdeményezett fejlesztői munkák elnyerésére. Az újonnan kifejlesztett nyertes, és a Vodafone által különdíjban részesített CampusDuck alkalmazást ezen túl örömmel tesszük közzé saját, live! 24/7 okostelefon portálunkon is.,” – emelte ki Podhorányi László, a Vodafone ügyfélkapcsolati vezérigazgató-helyettese.  



A vidéki verseny főszervezője, Tajthy Krisztina, az Észak Magyarországi Informatikai Klaszter vezetője szerint „az egyedi ötletek támogatásával olyan érték született, amely jól prezentálja a hazai kreativitást és a vidéki egyetemeken is megszerezhető, nemzetközi szinten is versenyképes fejlesztői tudást. Nagy örömmel vettük, hogy az egyetem vezetése ennyire fontosnak érezte a verseny támogatását, és minden segítséget megadott a Mobil Weekend sikeres megrendezéséhez.”

Turcsán Tamás a verseny egyik alapítója kiemelte, hogy a versenyen kiderült, hogy a tehetséges fiatalokat nem csak Budapesten kell keresni, Miskolc bebizonyította, hogy nagyszerű eredményeket adó versenyt vidéken is lehet rendezni.


Eredmények


Fődíj: FotoFind – a mobil képeslap
A PhotoFind alkalmazás egy komplex turisztikai információs rendszer prototípusa, amely
egy olyan hotspot hálózat felépítését célozza, ahol a hozzáférési pontok turisztikailag jelentős helyszínekre kerülnek, és ezeken a pontokon a turisták különféle aktivitásokért krediteket gyűjthetnek, amelyeket aztán pl. szabad internetezésre fordíthatnak.

A hotspothoz kapcsolódó tartalmakból a látogató egyrészt megismerheti a helyet, ahol jár, másrészt az elemekből építkezve az app segítségével könnyen készíthet látványos elektronikus képeslapot vagy közösségi média posztot, később, értéknövelt szolgáltatásként valódi, papír képeslapot, utazási naplót és fotókönyvet is rendelhetünk.

A legjobb ötlet : To the Rescue – Pánikgomb a mobilon
A bajbajutottakon segítő alkalmazás itthon és külföldön egy gombnyomásnyira csökkenti a központi segélyhívókat, illetve az utazók számára akár az illetékes nagykövetséget. A nagy piros gomb mellett egy kisebb narancssárgával a barátainkat ismerőseinket értesíthetjük, szerelmi csalódás, gumidefekt vagy elrontott vizsgaeredmény esetén.

A legjobb marketing : CoDrinking
Az applikáció
mobilizálja a szórakozó helyek, az ital márkák és a vendégek kapcsolatát. Felhasználóink könnyen nyomon követhetik szórakozási és italfogyasztási szokásaikat, játszhatnak, versenyezhetnek és nyerhetnek.

A legjobb kód : Talált tárgyak – Lost and Find
A talált tárgyak lelhetnek gazdájukra az új alkalmazás segítségével. A megtalálók közösségi oldala jutalmazza az elvesztett tárgyak fellelőit, elveszett esernyők, kutyák-macskák kerülhetnek vissza szomorú tulajdonosaikhoz.

„Design” díj : Mobil Kaparós sorsjegy – Scratch it!
A Mobil Weekend egyik leginnovatívabb megoldása a mobilos kaparós-sorsjegy alkalmazás, amely a hagyományos sorsjegy funkciókat kereskedelemi és marketing célokkal egyesíti. A közösségi vásárlás, a kuponos oldalak új típusú kiegészítője lehet.

Különdíjak

„Vodafone Fiatal Fejlesztők” – a Vodafone különdíját – A CampusDuck csapata nyerte el.
A CampusDuck egy olyan VIP Csoportos üzenetküldő rendszer, amit “hivatalos” egyetemi diákszervezetek használhatnak, hogy egyszerűen tudják értesíteni tagjaikat az őket leginkább érdeklő, aktuális információkról.

A közönség szerint a legnépszerűbb ötlet, a Facebook szavazás alapján, CapTour lett.
A Captour egy közösségi utazás és kirándulás élménymegosztó program, amely segítségével megtekinthetjük a mások által bejárt útvonalakat, megoszthatjuk saját élményeinket. 

A Maradj Miskolcon Alapítvány különdíjait a Miskolci Egyetemről nevezett diákok kapták.

A bejegyzés trackback címe:

https://smartbusiness.blog.hu/api/trackback/id/tr844468631

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása