Smart Business

Turcsán Tamás és a SmartUP szakértőinek gondolatai közösségi médiáról, kommunikációról, induló vállalkozásokról, üzletről, lehetőségekről. Ha PR kommunikációs tanácsadót keres, Facebook kampányt indítana, szakmai blogot szeretne, befektetőt keres, vagy új vállalkozást indítana keressen bátran. Online és hagyományos médiakampányok, brand PR, szakértői blog. Turcsán Tamás - SmartUP Communications elektronikus levél: turcsantamas@gmail.com mobiltelefon: 06- 30 4172449

Partnerünk






Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Linkblog

Mobil Weekend újratöltve

2012.03.02. 12:54 Shy (just shy!)

A Mobil Weekend a vidéki egyetemistákat és fejlesztőket célozza áprilisi versenyével. A tavaszi Mobil Weekend három napos mobil fejlesztői versenyét az Észak Magyarországi Informatikai Klaszter és a Miskolci Egyetem támogatja.

2012. április 20-22-én Miskolc ad helyet a tavaszi Mobil Weekendnek. A mobil fejlesztőknek tervezett hétvégén, a fejlesztői verseny mellett, workshopokon is gazdagíthatják tudásukat a résztvevők. A verseny győztesei most is pénzdíjat és komoly ajándékokat vihetnek haza, illetve találkozhatnak a legjobb fejlesztőkkel, tanulhatnak egymástól a három napos rendezvényen. A versenyre és a rendezvényre egyaránt ingyenesen lehet jelentkezni.


2011 novemberében a Mobil Weekend első rendezvényén 11 csapat mérte össze tudását. Az egy millió összdíjazású verseny szervezőit és szponzorait meglepte az, hogy a benevezett csapatok mindegyike képes volt egy hétvége alatt értékelhető mobilalkalmazást készíteni.

mwpic.jpg

A verseny alapvető üzenete nem változott tavaly óta, a szervezők továbbra is a magyar alkalmazások számát szeretnék növelni igényes és kreatív ötletekből kiinduló fejlesztésekkel. Az ötletgazdák március 31-ig nevezhetnek a Mobil Weekend Facebook alkalmazásán keresztül a versenyre. A közösségi szavazás és a szakmai zsűri által kiválasztott legjobb ötletek jutnak majd ezek után el a versenyre, ahol péntektől vasárnapig grafikusok, programozók és marketingesek gyúrják mobilalkalmazássá azokat.

A tavaszi versenyre már meg is érkeztek az első ötletek, s a szervezők továbbiakat várnak a folytatásos képregény és a lopásgátló mobil alkalmazás mellé.

A régió legjelentősebb informatikai klasztere az Észak Magyarországi Informatikai Klaszter és a Miskolci Egyetem nagy részt vállalt az ígéretes verseny szervezéséből, a Mobil Weekend szervezői pedig az őszi rendezvényen szerzett tapasztalataikat, ismert előadókat és korábbi partnereiket viszik a rendezvényre.

Tajthy Krisztina az Észak Magyarországi Informatikai Klaszter vezetője szerint, a verseny jó lehetőséget teremt arra, hogy az egyetemisták megmutassák, hogy sem kreativitásban, sem mobil fejlesztésben nincsenek lemaradásban a többi régióval szemben, mindemelett kiváló bemutatkozási lehetőséget nyújt a fiatal tehetségek számára.

Moldován Csaba a Mobil Weekend egyik főszervezőjeként úgy gondolja, hogy a vidéki egyetemeken rengeteg tehetséges fejlesztő tanul, de reményei szerint a rendezvényre még Budapestről is eljönnek majd a versenyezni vágyó fiatalok.

Prof. Dr. Patkó Gyula, a Miskolci Egyetem rektora elsőként állt a Mobil Weekend Miskolc mellé, biztosítva a rendezvény számára a Capmus területén a helyszínt, így Miskolci Egyetem Díszaulája lesz az első vidéken megrendezett országos verseny otthona. 

Az április végi rendezvény mindhárom hazai fejlesztői közösségeit aktivizálni szeretné, a versenybe jutott ötleteket, bármely platformra el lehet készíteni, így az iOS, az Android és a Mango fejlesztőket egyaránt szívesen látják szervezők.


A rendezvény honlapja: http://mobilweekend.hu/  

Facebook: https://www.facebook.com/MobilWeekend

Ötletverseny: https://apps.facebook.com/mobilweekend/?ref=ts

Mobil Weekend miskolc.jpg 

A bejegyzés trackback címe:

https://smartbusiness.blog.hu/api/trackback/id/tr164284358

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása