Smart Business

Turcsán Tamás és a SmartUP szakértőinek gondolatai közösségi médiáról, kommunikációról, induló vállalkozásokról, üzletről, lehetőségekről. Ha PR kommunikációs tanácsadót keres, Facebook kampányt indítana, szakmai blogot szeretne, befektetőt keres, vagy új vállalkozást indítana keressen bátran. Online és hagyományos médiakampányok, brand PR, szakértői blog. Turcsán Tamás - SmartUP Communications elektronikus levél: turcsantamas@gmail.com mobiltelefon: 06- 30 4172449

Partnerünk






Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Linkblog

Most megyek és kiadom a verseimet!

2011.11.03. 20:44 Shy (just shy!)

Megkezdte működését Magyarország első automatikus ön-könyvkiadója, self-publishing rendszere. A Publio.hu webcímen található szolgáltatás mindenki számára lehetőséget ad arra, hogy megjelentesse saját elektronikus könyvét, terjessze itthon vagy külföldön, sőt azt később nyomtatott formában is viszontlássa. A portál fejlesztői eszközt kínálnak az alapszintű formázási feladatok megoldására, és az elkészült elektronikus könyvek a világ legnagyobb könyváruházaiba automatikusan felkerülnek.

Ez jó, végre van magyar selfpublishing szolgáltatás. Na igen, de van-e kiadási kedv? (Ezt még nem tudjuk.) Fogjuk fel pozitívan: ingyen kiadhatjuk a könyvünket elektronikusan, értékesíthetjük is, tehát felkerül a virtuális polcra is, pénzt is kérhetünk érte és csak 30 százalékot kér a kiadó... ez szerintem jó üzlet. Le is tesztelem a verseskötetemmel, amelyet 8 éve már kötetté rendeztem, és akkor meg is jelent nyomtatásban mintegy 200 példányban.



Bárki lehet szerző! – vallják a portál üzemeltetői, s az oldal azért jött létre, hogy segítse a szerzővé válás folyamatát. A kezdeményezők nem titkolt célja, hogy mind többeket szeretnének a könyvíró, gondolkodó alkotók között látni, s így bővítenék a magyar nyelvű elektronikus kiadványok számát.

Dr. Kerekes Pál, a portál vezetője, az elektronikus könyvkiadás elismert hazai szakértője úgy látja, hogy szükség van arra, hogy a magyar nyelvű szépirodalmi, szakirodalmi munkák, naplók, visszaemlékezések mind nagyobb számban kerüljenek fel az internetre és az könyvbarátok elektronikus könyveibe is, éljenek azok bárhol a világon. A portál segítségével elkészült elektronikus könyvek több fáljformátumban is elérhetők lesznek, így PC-n, iPad-en, iPhone-on és elektronikus könyvolvasókon is olvashatóvá válnak a művek.

A Publio.hu alapszolgáltatásai ingyenesen érhetők el, de magas szintű hozzáadott értéket is nyújt a többre is vágyóknak. A portál készítői szerint a Publio Kiadó azért jött létre, hogy mindenki számára megnyissa a szerzővé válás útját. Támogatást nyújt abban, hogy bárki létrehozza elektronikus könyveit, széles ismertségre, méltányos szerzői honoráriumra tegyen szert. De a siker az írón és a művein múlik, a Publio.hu csak eszköz – igaz, mindenkié.

A Publio sikerét persze majd az igazolja, ha tényleg ismert lesz, s az írók tényleg itt publikálják majd műveiket, ennek azonban alapvető feltétele az, hogy az olvasók, vásárlók tényleg megtalálják majd az első e-book boltot és abból rendszeresen vásároljanak is.

Én mindenesetre szurkolok a bátor vállalkozóknak, akik meglepő módon egyáltalán nem a fiatal startup generáció képviselői. Hajrá Publió, hajrá magyar e-könyvkiadás!

A bejegyzés trackback címe:

https://smartbusiness.blog.hu/api/trackback/id/tr13351451

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása