Smart Business

Turcsán Tamás és a SmartUP szakértőinek gondolatai közösségi médiáról, kommunikációról, induló vállalkozásokról, üzletről, lehetőségekről. Ha PR kommunikációs tanácsadót keres, Facebook kampányt indítana, szakmai blogot szeretne, befektetőt keres, vagy új vállalkozást indítana keressen bátran. Online és hagyományos médiakampányok, brand PR, szakértői blog. Turcsán Tamás - SmartUP Communications elektronikus levél: turcsantamas@gmail.com mobiltelefon: 06- 30 4172449

Partnerünk






Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Linkblog

3 elemmel nyomnak triatlont a Panasonic robotjai

2011.10.25. 12:13 Shy (just shy!)

Az EVOLTA újratölthető elemek tartósságát tesztelik az október 23-án kezdődött hawaii  IV. EVOLTA Világkupán. Az Ironman triatlon pálya 230 kilometeres távján három robot úszik, fut, biciklizik mindössze három ceruzaelem segítségével.

A Panasonic az egyik legmerészebb csúcskísérletére vállalkozott, amikor EVOLTA robotjait elindította a  2011. október 23-án elkezdőtött IV. EVOLTA Világkupán, hogy ország-világ előtt bizonyítsa EVOLTA elemei tartósságát.

A kupára a japán gyártó három EVOLTA robotottal készült, amelyeket a megközelítlőleg 230 kilométeres, közismerten nehéz hawaii Ironman Triatlon Pálya befutására fejlesztettek ki. Három készüléket – egy úszó, egy kerékpározó és egy futó robotot – indítottak az egyes sportágakban mindössze három darab EVOLTA AA ceruzaelemmel. A robotok az elkövetkező héten – 168 óra alatt – teljesítik a távot napi 24 órás üzemmódban, csak az újratöltés idejére megállva.

evolta.jpgA Panasonic nem először vállalkozik hasonlóan egyedülálló teljesítményre: 2008-ban az EVOLTA egy pár ceruzaelemmel a Grand Canyon-t hódította meg, majd egy évre rá felállította a “táviránytóval működtetett, elemes autó által megtett leghosszabb távolság” Guinness Rekordját. Egy EVOLTA robot pedig tavaly egy 500 kilométeres utat tett meg “gyalog” Tokiotól Kiotóig 12 darab újratölthető EVOLTA ceruzaelemmel.

Tomotaka Takahashi, az EVOLTA Robotok megalkotója, a Tokiói Egyetem nemzetközi hírű kutatója elmondta: “Úgy érzem az idei versennyel minden korábbinál magasabbra tettük a mércét. Csupán három elemmel és három robottal, három különböző cselekvést – úszást, kerékpározást és futást – kell végrehajtanunk meghatározott idő alatt, egy 230 kilométeres távon. Csak azért vállalkozhattunk erre, mert egészen biztosak vagyunk abban, hogy az EVOLTA elemek képesek erre a teljesítményre.”

A táv teljesítését élőben nyomon követheti az EVOLTA hivatalos weboldalán, a
http://panasonic.jp/charge/evolta/challenge/2011_e/ webcímen, illetve
 Twitteren az @EVOLTA_Robot  címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://smartbusiness.blog.hu/api/trackback/id/tr983328497

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása