Smart Business

Turcsán Tamás és a SmartUP szakértőinek gondolatai közösségi médiáról, kommunikációról, induló vállalkozásokról, üzletről, lehetőségekről. Ha PR kommunikációs tanácsadót keres, Facebook kampányt indítana, szakmai blogot szeretne, befektetőt keres, vagy új vállalkozást indítana keressen bátran. Online és hagyományos médiakampányok, brand PR, szakértői blog. Turcsán Tamás - SmartUP Communications elektronikus levél: turcsantamas@gmail.com mobiltelefon: 06- 30 4172449

Partnerünk






Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Linkblog

Kézműves sört Csobánkáról

2011.09.17. 11:09 Shy (just shy!)

A Smart Business alapfeladatának megfelelően újabb zseniális vállalkozást szeretne bemutatni. Volt szerencsém személyesen is találkozni a csobánkai serfőzővel, aki kultúrantropológusból képezte át magát a kézműves sörök szakértőjévé.

Hozzáértő barátom - Gergő - szakmai keresztkérdései sem érték váratlanul a szülőfalujába visszatelepülő Majoros Gábort, aki dédszülei örökébe lépve kézműves serfőzésbe kezdett. Most persze sokan gondolhatják, hogy a multikkal versenybe kelni lehetetlen, főleg ezen a területen, ahol a mennyiség és az ár a siker titka, de Gábor gyakorlott idealistaként hisz abban, hogy a helyi vállalkozások ereje a minőségben és az egyediségben rejtezik.

Elképesztő, hogy a hagyományos sörfőzést olyan ötletekkel ötvözi, mint a energiatakarékos napkollektoros megoldások, illetve, hogy rengeteget kutatott a környékbeli hagyományok után, amely folyamán kiderült, hogy a dédnagymamája híresen jó sört készített.

Meglepetten hallgattam, hogy 50 évvel ezelőtt, választott lakhelyemen még majd minden háznál főztek sört, főleg azért mert a helyi adottságok miatt nyár végére a vizet ezzel helyettesítették. Az alapanyagok egy része helyben megtalálható volt, s a helyi serfőzők mindig tudták, hogy honnak érdemes éppen a komlót leszedni.



Nem tagadom meglepetésből, meglepetésbe estem a látogatás folyamán, s jó érzéssel töltött el, hogy valaki a Tesco gazdaságos dolgok dömpingje mellett, olyan minőségű terméket szeretne előállítani, amit tervei szerint majd a legjobb helyeken lehet fogyasztani, ellenőrzött csapolási körülmények között.

Mi, otthoni fogyasztók, sem kell hogy lemondjunk Gábor söréről, mivel a most induló vállalkozás első termékei kisméretű party-hordókban, illetve a későbbiekben a régi jó csatos üvegekben is megvásárolhatóvá válnak.

Nem szeretnék senkit szakkifejezésekkel bombázni, s sznob sem vagyok annyira, hogy arról áradozzak, hogy milyen fajtájú élesztővel készülnek a csobánkai sörök, de az első sörről szóló beszámolót a főzde hivatalos oldaláról mindenképpen szeretném közkinccsé tenni.
 



"Kóstoljunk sörünkbe, érezzük a tengernyi virág illatát! A habfátyolból kibontakozó szőke kislyány karcsú termetét idéző testesség lassan kerekedik ki a halványan felsejlő harmatos barack ízével. A környező tölgyfaerdő ölébe ékelődött üde bodzabokrokat idéző utóíz szinte észrevétlenül lopakodik vissza újra és újra szomjas ajakunkra, és mondatja velünk: mééég...

A Pastorale az augusztusi forróság közepén született a Csobánkai Kézműves Sörfőzde első főzeteként. Szemeink előtt egy olyan sör képe lebegett, ami minden sallang nélkül enged teret a lágy maláta, virágos komló és gyümölcsös élesztő ízének a maga természetességében...."
 

Szerintem ezek a sorok maguk is mutatják azt a szeretetet, amellyel a "könyörtelenül jóízű sörök" készítője dolgozik. Én meg talán egy kicsit irigykedek is rá, hogy ennyire hisz a keze alól kikerülő ale-k, porterek és stoutok sikerében.

A vállalkozás egyébként minden tekintetben jól használja a közösségi média előnyeit... Gábor saját bevallása szerint egy óriási nemzetközi sörfőző közösségben aktívkodik szabadidejében, remek weboldalt és érdekes Facebook oldalt tart fenn, amin keresztül szépen épül a serfőzde jóhíre.

Sok sikert Csobánkai Kézműves Serfőzde, sok sikert Majoros Gábor!
 

A bejegyzés trackback címe:

https://smartbusiness.blog.hu/api/trackback/id/tr993233588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása