Smart Business

Turcsán Tamás és a SmartUP szakértőinek gondolatai közösségi médiáról, kommunikációról, induló vállalkozásokról, üzletről, lehetőségekről. Ha PR kommunikációs tanácsadót keres, Facebook kampányt indítana, szakmai blogot szeretne, befektetőt keres, vagy új vállalkozást indítana keressen bátran. Online és hagyományos médiakampányok, brand PR, szakértői blog. Turcsán Tamás - SmartUP Communications elektronikus levél: turcsantamas@gmail.com mobiltelefon: 06- 30 4172449

Partnerünk






Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Linkblog

Future Internet Week májusban

2011.04.22. 23:09 Shy (just shy!)

"Future Internet Week" címmel a magyar EU-elnökség kutatás-fejlesztés programja keretében rendeznek konferenciát május 16-19. között a magyar fővárosban, a rendezvény célja a kommunikációs-információs technológia uniós projektjeinek és pályázatainak a bemutatása, de szó esik majd a finanszírozásról is. http://fi-budapest.eu/

Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium stratégiai államtitkára sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten elmondta, hogy a szlovén elnökség alatt, 2008-ban született a Bledi Deklaráció, amely létrehozta a Future Internetet, ezt követően minden elnökség alatt volt és lesz konferencia az internet jövőjéről.

Az EU a 2007 és 2013 között 9,1 milliárd eurót biztosít az információs és kommunikációs technológia (IKT) fejlesztésére. Az internet technológia és ipar 2009-ben 122 milliárd euró árbevételt ért el az unióban, ez a teljes IKT bevétel 23 százalékát tette ki. Az arány 2014-re már 31 százalék lesz.



Az IKT és ezen belül az internet fejlesztések hagyományos banki kockázattal nem finanszírozhatók, ezért kerül előtérbe a kockázati tőke, amelynek lassan kialakul a határokon átnyúló európai változata is - emelte ki az államtitkár. Bemutatott egy, az Egyesült Államokból indult finanszírozást, amely gyökeret eresztett az EU-ban is: a modellben minden intézmény - például a Hadügy- és az Egészségügyi Minisztérium - a közbeszerzésen elköltendő közpénz 1,2 százalékát köteles elkülöníteni, és abból pályázatokat kiírni innovációra. A pályázatok olyan innovációkra szólnak, amelyekre az adott intézménynek szüksége van, így ha megszületik az új termék, vagy technológia, annak egyúttal piaca is van.

Az USA-ban évi 2 milliárd dollár az elkülönített keret, az EU 15 millió eurót szánt a mintaprojektre.

A Future Internet Week programját ismertetve Sallai Gyula a Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület elnöke a fejlesztéssel foglalkozó két nap előadásait és szekció üléseit emelte ki. Előadás hangzik el egyebek mellett az intelligens városról és a társadalmi hálózatokról is, a 12 szekcióülés között pedig lesz, amelyik az internet biztonsággal és használhatósággal, a tartalommal, illetve az interaktív médiával foglalkozik.
Az első napi rendezvények ingyenesek, ám a regisztráció ezekre már betelt.

Forrás: MTI

A bejegyzés trackback címe:

https://smartbusiness.blog.hu/api/trackback/id/tr772848744

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása